V Obecním domě se uskutečnil Koncert - Vadim Petrov: Hudební balady

19.11.2014 22:47

Ve zcela zaplněné  Smetanově síni Obecního domu se dne 18. prosince 2014 uskutečnil Koncert - Vadim Petrov: Hudební balady. Koncertu se osobně účastnil autor Prof.Vadim Petrov s rodinou - se svou chotí, synem, vnučkou Lindou Vojtovou. V sále nechyběla ani celá řada předních českých filmových tvůrců, televizních režisérů, umělců, jeho studentů a milovníků jeho krásné hudby. I naše umělecká agentura, která umělecky zastupuje jednoho z jeho předních žáků - klavíristu a skladatele Jiřího Pazoura, byla samozřejmě při tom.

Hudební skladatel a pedagog Prof.Vadim Petrov složil hudbu k více než 1300 filmům, TV inscenacím, divadelním představením, rozhlasovým hrám, pohádkám a pořadům. Na koncertu vystoupil FILMharmonic orchestra Prague pod vedením dirigenta Adama Klemense a pěvecký sbor Martinů Voices se sbormistrem Lukášem Vasilkem.  Mezi sólisty vynikla Rita Čepurčenko - housle, Marek Zvolánek - trubka, Jaroslav Novák - kytara, Jaroslav Klepáč - klavír.  Večerem provázel Alfréd Strejček.

Na koncertu zazněla např. Beskydská epizoda Op. 63, Stříbrná serenáda Op. 62, Nocturno in G Op. 60, známá Krkonošská pohádka v novém symfonickém provedení či Tarantela Op. 62. V průběhu programu došlo také ke křtu nového CD Vadima Petrova - Tarantela, kterého se zúčastnil také houslista Jaroslav Svěcený.

Bezprostředně po skončení koncertu následovaly v sále bouřlivé ovace, nadšené publikum aplaudovalo vestoje a děkovalo proslulému autorovi. Na závěr promluvil z čestného lóže k přítomnému obecenstvu i sám oslavovaný Prof. Vadim Petrov, kterého doprovázela jeho početná rodina.

Prof.Vadim Petrov při proslovu se svou vnučkou Lindou Vojtovou (vlevo)

Prof.Vadim Petrov v čestné lóži se svou rodinou