Večerní koncert ku příležitosti zahájení návštěvnické sezóny se uskutečnil v Lidické galerii

26.03.2014 21:58

Návštěvnická sezóna v Památníku Lidice byla zahájena 25. března 2014 ve znamení dětí, lidových tradic, historie, hudby a veršů. 

Na pozvání známého skladatele, dirigenta a kapelníka Josefa Vejvody se večerního koncertu zúčastnili za uměleckou agenturu ART & MANAGEMENT také umělecká a výkonná ředitelka Světlana Patáková Boučková a výkonný ředitel agentury Jaroslav Paták.

Večerní program v Lidické galerii zahájil ředitel Pámátníku Lidice Milouš Červencl. V samotném úvodu předala akademická malířka Zdena Landová  Lidické galerii tři skici s tématy vztahujícími se k pohnuté lidické historii. Poté bylo představeno a pokřtěno čtvrté pokračování knihy Lidické podvečery s hvězdami, když jednou z kmoter byla herečka Miriam Kantorková. 

Druhá část byla pod taktovkou jazzu. Nejdříve mělo půlhodinové sólo Trio Josefa Vejvody s hostem Felixem Slováčkem mladším, který zejména závěrečnou skladbou zvedal posluchače ze židlí. Druhá půlhodina pak patřila melodramu "Vzpomínka na Tonyho Scotta". Jeho báječné provedení v interpretaci herců Josefa Somra a Máši Málkové, doplněné závěrečnou básní v recitaci Kateřiny Oplatkové Rezkové názorně ukázalo trvalou sílu sděleného slova podloženého špičkovým herectvím a vynikající hudbou.

Více informací na www.lidice-memorial.cz.